Blijf gaan en staan en oefen uw balans

Heeft u een laag valrisico?

Dat is goed nieuws! Blijf actief en oefen uw balans en spierkracht, zodat u kunt blijven gaan en staan waar u wilt!

Om vitaal te blijven is het belangrijk om minimaal dertig minuten per dag te bewegen en om uw evenwicht en spierkracht te trainen. Zo blijft uw conditie op peil en blijven uw spieren soepeler. Dit zorgt ervoor dat u minder snel valt.

Tip 1

Samen bewegen is veel leuker! In Oudewater vindt u verschillende beweegactiviteiten – en lessen waar u aan mee kunt doen. De (G)oldies on the Move les van Oudewater Vitaal vindt iedere vrijdag plaats en helpt u in beweging komen. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig!

Iedere vrijdag doe ik mee met de (G)oldies on the Move lessen van Oudewater Vitaal. Ik merk dat deze lessen ook bevorderlijk zijn voor mijn mobiliteit. Hierdoor neemt mijn angst om te vallen ook af. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig!

Tip 2

Wilt u wel in beweging komen, maar vindt u het lastig een passende activiteit te vinden? Het beweegloket van Oudewater Vitaal helpt u deze te vinden! Onze beweegadviseurs helpen u zoeken en gaan indien gewenst de eerste keren zelfs gezellig mee!

Wilt u liever laagdrempelig contact met één van onze buurtsportcoaches voor advies en informatie? Ook dat is mogelijk! U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze buurtsportcoach, Demi. Ook kan ze altijd gezellig een keertje met u mee naar een beweegactiviteit om te kijken of het iets voor u is.

Tip 3

Neem de checklist door en bekijk onderstaand filmpje en kijk wat u nog meer kunt doen om uw mobiliteit te verbeteren en een val te voorkomen.

Download de checklist

Tip 4

Jaarlijks vindt in Oudewater de Vitaliteitsmarkt plaats op de derde vrijdag van september. Dit evenement is speciaal voor alle 60+ inwoners van Oudewater. Tijdens de Vitaliteitsmarkt wordt er informatie gegeven over alles wat er in en rondom Oudewater te doen is op het gebied van sport, bewegen, voeding en gezondheid. Ook wordt er aandacht besteed aan valpreventie en kunt op de markt, onder begeleiding van fysiotherapie Mastwijk & Wagemakers, uw persoonlijke situatie in kaart laten brengen. Deze markt is geheel vrijblijvend en hiervoor hoef je niet aan te melden.

3