Wat we doen

We zijn organisatoren, verbinders en beweegadviseurs. We willen jou op deze manier het plezier van sport en bewegen laten ontdekken. Want een gezonde lifestyle verbetert je humeur, geeft je energie en stimuleert je om fit te blijven. Hoe meer kinderen en volwassenen sporten, hoe gezonder en gezelliger Oudewater wordt. 

Plezier staat centraal bij alles wat we doen. Alles is dus leuk en motiveert je hopelijk om deel te nemen. Ook werken we graag samen. Daarom verbinden we sport en bewegen met muziek, cultuur, zorg en welzijn. Daarnaast ondersteunen we bestaande aanbieders, bijvoorbeeld door hun aanbod breder onder de aandacht te brengen. 

We wonen in Oudewater en we houden van Oudewater! Omdat we Oudewater als geen ander kennen, doen we dingen die passen bij Oudewater. We benutten wat er is en creëren wat er nog niet is.

Voor sporters

Op deze website vind je het totale beweegaanbod van Oudewater, inclusief een evenementenkalender. Hier heb je altijd het complete Oudewaterse beweegaanbod in één overzicht. Je kunt kosteloos gebruik maken van ons beweegadvies als je wilt weten welke sport het best bij jou past. En we begeleiden je graag bij het vinden van de juiste sportaanbieder.

We zorgen dat sporten voor iedereen mogelijk is. Als het door financiële redenen niet mogelijk is om te sporten, kunnen ouders en kinderen zich bij ons melden.

Voor sportaanbieders

Door samen te werken, kennis te delen en onderling goed af te stemmen, creëren we samen met sportaanbieders een toekomstbestendig sportaanbod voor jong en oud. Daarnaast helpen we sportaanbieders graag om het beweegaanbod en evenementen breed onder de aandacht te brengen.

Voor scholen

We dromen van allemaal brede gezonde scholen. Daarom gaan we proactief aan de slag om iedere school maximaal te adviseren en ondersteunen zodat er meer aandacht komt voor gezond beleid in en rondom de school.

Voor bedrijven

Fitte en vitale werknemers, daar gaan we voor! Met onze kennis en kunde brengen we ondernemend Oudewater in beweging. Daarnaast stimuleren we lokale ondernemers om bij te dragen aan een hogere sportparticipatie onder de jeugd. Want veel jeugd stopt met sporten omdat ze een bijbaantje krijgen. Daar kunnen we wat aan doen!

Voor zorginstellingen

Het zou veel mensen goed doen als ze meer zouden bewegen. Als verlengstuk van zorgverleners gaan we graag samen met de betreffende Oudewaternaar op zoek naar een passend beweegaanbod. We begeleiden hen hier zorgvuldig in.

Voor wijken

We gebruiken sport en spel op openbare plekken zoals pleintjes en veldjes als middel om sociaal maatschappelijke doelen te behalen. Hierbij zoeken we graag de samenwerking met de jongerewerkers van het Stadsteam Oudewater.

Iedereen kan sporten! Maar kan je geen leuke sport of genoeg motivatie vinden? Wij helpen!

Wie we zijn

Oudewater Vitaal is een nieuwe zelfstandige organisatie en wordt aangestuurd door de gemeente. De gemeente geeft namelijk prioriteit aan preventie: voorkomen is beter dan genezen. Daarom zet de gemeente in op het stimuleren van sport en beweging, zowel als doel als middel. En zo ontstonden we.

Je kunt ons het beste omschrijven als gepassioneerd, enthousiast en gedreven door impact. Ons enthousiaste team van buurtsportcoaches bestaat uit sportieve lokale rolmodellen met een hart voor Oudewater.

Onze sportieve koppen

Tess Anbergen knappert tess fun

Tess Anbergen

Onze vrolijke coördinator Tess Mail Tess
knappert david gele achtergrond knappert david fun

David Blankenburgh

Onze sportiefste buurtsportcoach David Mail David
knappert mark gele achtergrond knappert mark fun

Mark van Bentum

Onze fitte vertegenwoordiger Mark Mail Mark
knappert john gele achtergrond knappert john fun

John van Echtelt

Onze veelzijdige mentor John Mail John
tb210113 TOM0625 scaled knappert danny fun

Danny Muijs

Onze creatieve organisator Danny Mail Danny
knappert demi gele achtergrond knappert demi fun

Demi Sweep

Onze gezellige buurtsportcoach Demi Mail Demi
knappert micha gele achtergrond knappert micha fun

Micha Hulst

Onze frisse buurtsportcoach Micha Mail Micha
knappert jennie gele achtergrond knappert jennie fun

Jenny van Eldik

Onze blije buurtsportcoach Jenny Mail Jenny