Voetbalvereniging

FC Oudewater

FC Oudewater is het product van een fusie tussen voetbal vereniging Unio en OVS in 2016, met zo’n 750 leden de grootste sportaanbieder van Oudewater. Zowel voor de allerkleinste (boterhammers) als de senioren is er een ruim sportaanbod voor wat betreft voetbal. Zowel recreatief (alleen trainen of ook spelen) als prestatie gericht. 

De historie van FC Oudewater gaat terug tot het jaar 1932 van de vorige eeuw, het oprichtingsjaar van één van de fusieverenigingen, OVS. De andere fusievereniging, vv Unio, volgde een jaar later, in 1933. In 2016 werd besloten tot fusie, de beide Algemene Ledenvergaderingen stemden massaal in met het fusieplan om als FC Oudewater verder te gaan. Verder werd besloten dat het prestatieve voetbal op zaterdag zou gaan plaatsvinden, zodat vv Unio afscheid nam van de 2e klasse zondag.

In 2016 start FC Oudewater in de 4e klasse op zaterdag. Inmiddels zijn de clubkleuren van de beide verenigingen vertaald in een prachtig nieuw shirt. Alle 750 voetballers van de fusieclub gaan met ingang van het seizoen 2016-2017 in het zelfde tenue ‘de wei’ in. In de kraag van de shirts prijken de logo’s van de twee fusie-verenigingen, als historisch kenmerk van de unieke samenkomst van het Oudewaterse voetbal.

Foto FCOudewater 2
Bij FC Oudewater kan iedereen in Oudewater voetballen, er zijn jeugd, heren en dames teams actief!

Meld je je aan via Oudewater Vitaal, dan kan je 3 keer gratis trainen.

Kijk voor het volledige trainingsaanbod op de website.

Contact gegevens

Volg FC Oudewater

Gratis proefles?

Neem contact op via secretaris@fcoudewater.nl