Badmintonvereniging

Badmintonclub Oudewater

BCO, BadmintonClub Oudewater, bestaat sinds 1968. Al meer dan 50 jaar kun je je heerlijk ontspannen door je in te spannen. BCO is een vereniging waar plezier in de sport en de onderlinge gezelligheid belangrijk zijn. En… badminton is véél meer dan een campingspelletje, dat mag je van ons aannemen!

Badminton kent één heel groot misverstand: het is leuk op de camping, kijken hoe vaak je de shuttle hoog kunt houden. Maar zodra je een simpel speelveld en een net neerzet, wordt het een strijd op leven en dood. Of, iets vriendelijker gezegd: sport. 

Badminton is een sportieve sport! Klinkt raar, maar een goed geplaatste shuttle levert ook waardering op bij de tegenstanders. En… er is nooit discussie over een shuttle die in of uit is. Dat regelen we in overleg, het is tenslotte ‘maar een spelletje’. Maar wel een heel leuk spelletje.

Badminton is gezond voor je. Je blijft in beweging, het houdt je spieren aan de gang, en je kunt het  doen ook al ben je de 20 voorbij ( en de 30, en de 40, en de 50, en de 60, en de 70…).

Badminton is niet duur. Voor een contributie van €160 per jaar (junioren nog minder , €100) kun je 3 avonden per week spelen. 

Badminton is snel te leren. De basisregels heb je in 10 minuten onder de knie. Heel simpel gezegd: als je de shuttle slaat, en de shuttle komt op de grond in het veld van de andere partij heb je een punt. Als de shuttle op de grond komt buiten het veld van de andere partij, hebben zij een punt. En wie 21 punten heeft, wint de pot.

Badminton geeft ontspanning (door een beetje inspanning, dat wel!) Als je je na een werkdag  te moe voelt om te sporten, moet je het juist doen! Je gaat fitter en vrolijker naar bed, en slaapt beter.

Badminton heeft geen afspraken nodig. Je komt binnen, hangt het label met je naam op, en je ziet vanzelf met en tegen wie je speelt. Dat is heel afwisselend! Je kunt je meten met  de sterren van de club, of je speelt met/tegen beginners. Vrijwel altijd houden de toppers zich in als ze tegenover je staan. En als je tegen hen een punt kunt scoren, is dat helemaal leuk.

Badminton is laagdrempelig. Het enige dat echt nodig is, zijn zaalsportschoenen die geen ‘vegen’ veroorzaken, dus bij voorkeur met witte zolen.

Badminton heeft geen last van de weersomstandigheden, we spelen binnen. Afgezien van de vakantiepauzes gaat het door. Altijd.

Badminton heeft ook een ‘derde helft’, vooral op woensdag en vrijdag. In Sportbar Overtime komen ook andere zaken dan badminton aan bod. 

Iedereen is welkom om binnen te lopen op onze speelavonden en het eens te proberen. We hebben geen lesprogramma paraat. Als je vooraf even een van onze telefoonnummers belt, zorgen wij dat er iemand is om je op weg te helpen.

In onderstaand filmpje kunnen ze de shuttle wel heel lang hoog houden. Bij BCO gaat het er vaak wat minder acrobatisch aan toe.

https://www.youtube.com/watch?v=q4uS_xjbcvc

Aanbod

  • 4 avonden gratis kennismaking
  • Eenvoudige begeleiding voor beginners
  • 3 avonden in de week (recreatief) spelen, we spelen momenteel geen competitie

Sporttijden

Maandag 20.00- 21:30
Woensdag 20.00 - 21.30
Vrijdag 20:00 - 22.00

Gratis proefles?

Neem contact op via 0648446472