Ons aanvalsplan met Oudewater Vitaal

Door Danny in Algemeen|apr '24 Danny Muijs

De opdracht voor Oudewater Vitaal komt niet uit de lucht vallen. Al ruim 10 jaar is het onze passie om een bijdrage te leveren aan een gezond en gelukkig leven, waarbij we zoveel mogelijk impact willen maken. Onderstaand citaat komt uit een ondernemingsplan van 2011, toen we net onze studie Sportmanagement hadden afgerond. Fantastisch dat dit nu (weliswaar in een veel uitgebreidere vorm) werkelijkheid geworden is!

Over een paar jaar werken wij op parttime basis als combinatiefunctionaris voor de gemeente Oudewater, om de bindende factor tussen sportverenigingen en basisscholen nog beter in te vullen.

Ondernemingsplan 2011

voorbereiding

In september 2020 mochten we een presentatie geven aan de gemeente over onze inspirerende plannen om alle inwoners van Oudewater het plezier van sporten en bewegen te laten ervaren. Voorafgaand hieraan hadden we een plan moeten indienen. Met een team van vier reisden we af naar het gemeentehuis in Woerden. Dit hadden we nog nooit gedaan, dat konden we voelen aan de spanning in iedere vezel in ons lijf. Gelukkig had Mark zoals altijd zijn zenuwen goed onder controle. De gemeente werd geraakt door het enthousiasme en gunde ons de opdracht. Oudewater Vitaal was een feit. 

We presenteerden in de vorm van een wedstrijd, we geven je graag een samenvatting. De ‘wedstrijd van de waarheid’ die fictief gespeeld werd is die tussen Oudewater Vitaal en Oudewater Uit Balans. 

De ‘wedstrijd van de waarheid’:

Gewenst resultaat 2025

Twee vitale levensjaren toevoegen aan alle inwoners van Oudewater.

Voorbeschouwing

We zijn een ambitieuze ploeg en hebben de ambitie om verwachtingen ruimschoots te overtreffen.

Opstelling

De as van het veld bestaat uit lokale maatwerk, waarbij onze gepassioneerde rolmodellen zelf uit Oudewater komen en de stad dus kennen. Hierbij benutten we wat er al is en creëren we wat er nog niet is, lekker op z’n Oudewaters. Daarnaast hebben we verschillende expertises in het team waardoor we alle doelgroepen met hetzelfde plezier en enthousiasme kunnen bereiken. Bovendien kunnen we doordat we veel mensen kennen en onze pragmatische aanpak een vliegende start maken.

Team

Het team bestaat uit David, Demi, Djardo, Sven, Micha, Freek, Jeffrey en Jenny, met als aanvoerster Tess. Aan de zijlijn staan Mark, John en ik.

Tactiek

De tactiek, oftewel centraal in het plan staat een activiteitenkalender, waarbij we per doelgroep een meerjarenplanning hebben gekoppeld. Helaas zullen we door corona hier wel behoorlijk wat aanpassingen in moeten aanbrengen. Gelukkig zijn we flexibel.

Speelstijl

Onze speelstijl bij Oudewater Vitaal is zeer dynamisch. Dit betekent dat we geen vooraf dichtgetimmerd plan hebben, maar altijd mee kunnen bewegen op wensen, behoeften en ontwikkelingen binnen Oudewater. Wel zo handig in tijden van coronamaatregelen!

De twaalfde man

De twaalfde man in het plan zijn onze samenwerkingspartners. Denk daarbij bij samenwerkingspartners aan het stadsteam, basisscholen, sportverenigingen, het jongerenwerk, verzorgingstehuizen, lokale ondernemers, GGD, de cultuurcoach etc. We hebben elkaar en Oudewater veel te bieden

Verliezers hebben een excuus, winnaars een plan.

De nabeschouwing

Gelukkig waren we goed voorbereid tijdens de nabeschouwing, toen we veel lastige vragen moesten beantwoorden. Daarom hebben wij de gemeente overtuigd om voor Oudewater Vitaal te kiezen. Benieuwd naar de eindstand? 3-0 voor Oudewater Vitaal. We kunnen niet wachten om die verwachtingen ook te overtreffen.