Ferm Werk

Ik wil graag sporten, maar ik kan dit niet financieren. Wat nu?

Door Tess in Algemeen|jun '24 Tess Anbergen
Voor mensen die vanwege financiële redenen niet de middelen hebben om met hun kinderen of zelf te kunnen sporten op een sportvereniging is er de mogelijkheid om hulp te vragen bij Ferm Werk. Ferm Werk is er speciaal voor opgericht om jou te ondersteunen als dat nodig is. Ze zorgen ervoor dat wanneer het voor jou financieel niet mogelijk is om zelf of je kinderen te laten deelnemen aan een sportvereniging dat dit wel kan!

Ferm Werk vindt het belangrijk dat u mee kun doen in de samenleving. Daarom bestaat de declaratieregeling. Via deze regeling is het mogelijk om kosten voor sport, cultuur en educatie vergoed te krijgen.

Wat zijn de mogelijkheden voor de inwoners van Oudewater?

Alle inwoners van Oudewater kunnen waar nodig gebruik maken van de declaratie regeling. De regeling is bedoeld voor mensen met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Het geld kan besteed worden aan welzijnsactiviteiten, een abonnement op krant/tijdschrift of internet en aan indirecte schoolbijdrage. 

Wat zijn de kosten die ik kan declareren?

Wat mag ik allemaal declareren voor sportactiviteiten?

Deze declaratie geldt voor alle inwoners van Oudewater die wegens financiële problemen zelf niet de middelen hebben om deze kosten te vergoeden. Volwassenen boven de 18 jaar kunnen deze aanvraag zelf indienen. Voor kinderen onder de 18 jaar moet dit gedaan worden door een volwassenen. 

Kijk voor meer informatie op de website van Ferm Werk

Een aanvraagformulier vindt u hier

Een declaratieformulier vindt u hier