Activiteiten Blog september

Door Jenny in Algemeen|mei '24

September komt eraan en dat betekent dat we de zomervakantie langzaam achter ons laten. Wat gaat dat dan snel voorbij he? Het liefst zou ik het zomer/vakantiegevoel nog zo lang mogelijk vasthouden. Die lekkere zomerse sferen, geen stress om je heen en gewoon lekker niks doen, want niks moet, het is vakantie. Maar goed, we weten allemaal dat we ook weer aan de slag moeten en weer het ‘normale’ ritme op gaan pakken. Dat kan je werkritme zijn, maar ook je sportritme. Gelukkig komen wij in Oudewater niks te kort aan sportactiviteiten door onze sport aanbieders!

Hieronder staan weer een hoop activiteiten opgesomd onder verschillende doelgroepen. Lees lekker verder en kijk of er iets leuks voor jou, je buurman, je familie of vrienden bij zit en geef het door!

Alle leeftijden
Sponsorloop voor Hospice Oudewater, zaterdag 3 september 12.30 – 17.00
Een leuke sponsorloop voor alle leeftijden, met als goed doel: nieuwe matrassen voor de bewoners van het hospice. Bij de sponsorloop kun je kiezen uit de volgende afstanden: 5, 10 of 15 km. De afstanden zijn wandelend of doormiddel van hardlopen af te leggen. Inschrijfkosten €7,50, volledige bedrag gaat naar het Hospice Oudewater. Inschrijven kan Hier. Niet in staat mee te lopen? Je kunt ook altijd een bijdrage doneren.

Workshop zorg goed voor jezelf , 30 september 14.00-15.30.
Zorg jij voor een ander? Zorg dan ook goed voor jezelf! Op 30 september organiseren we in Oudewater de workshop Zorg goed voor jezelf. Deze workshop voor mantelzorgers is voor jong en oud. Doel van de workshop is tools meegeven die jij in het dagelijks leven kan gebruiken, zoals kunnen ontspannen, jezelf het beste gunnen, grenzen aangeven,
samenwerken of hulp vragen! Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen of tips te
geven aan elkaar. De deelname aan de workshop is gratis, aanmelden is een vereiste. Hoe aan te melden, lees je hier

Vitaliteitsmarkt 30 september van 09.30 tot 12.00
Informatiemarkt over alle activiteiten die er in Oudewater te doen zijn op het gebied van sport, bewegen, hulporganisaties en gezondheid. Ook een mogelijkheid om zelf in beweging te komen middels verschillende workshops en clinics gegeven door de sportaanbieders van Oudewater. Meer informatie vind je hier

Week van de ontmoeting, 30 september t/m 7 oktober
In deze week staat ontmoeten en verbinden centraal. Dat maken we mogelijk door veel activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een concert bijwonen van Muziekgroep Oudewater of een mini cursus bridge volgen. Naast deze gezellige en leerzame activiteiten staan er ook
beweegmomenten op het programma. Kom uit je stoel en maak kennis met fitness. Of als je het rustiger wilt houden, doe eens mee met koersbal. Wie weet vind je een activiteit die je na deze week vaker wilt gaan doen. Bekijk hier het hele programma.


Jeugd
Oudewaterse springkussen festival, 17 september 12.00 – 17.00
Rope city events organiseert het enige echte springkussen festival van Oudewater voor kinderen tot en met 17 jaar. Het weiland tegenover de Bogro wordt omgetoverd tot een heus spektakel waar de kinderen vrij kunnen bouncen op verschillende obstakels. Daarnaast zullen er ook verschillende activiteiten en wedstrijdjes georganiseerd worden. Tickets €4,00. Ouders en begeleiders kunnen het terrein op voor €2,00. Tickets te koop bij de Readshop en Coop Oudewater.

Volwassenen
Start herfstfit bij Top Skillz 19 september
Weer lekker gaan bewegen na je vakantie en weer fit worden? Dat kan tijdens herfstfit. Tot zaterdag 17 september zal er nog ‘In Between’ zijn op de volgende dagen: Ma om 19.00, Di om 07.00, Do om 07.00 en Za 08.30. Wil je eerst kijken of herfstfit iets voor jou is, dan kun je altijd een gratis proeflesje meedoen op bovenstaande dagen. Meer informatie of vragen? Bel of app 06-24705704.  

10 weken programma FitFocus bij Best You! start 21 september
Tijdens dit 10 weken fitfocus programma wordt er ingezoomd o het totale aspect van het hebben van een gezonde leefstijl. Hier komen 5 thema’s aan bod: Voeding en inzicht, ontspanning en mindset, Voeding en lifestyle, sport en bewegen en lifestyle en mindset.
Wil jij ook jouw leefstijl aanpassen en je weer fit gaan voelen? Meld je dan aan op www.bestyououdewater.com/10-weken-fitfocus-sep2022/

Meld je, je voor 1 september aan, dan kun je profiteren van de Early Bird korting! Wacht dus niet te lang!

Senioren
Voor senioren zijn de vitaliteitsmarkt en de week van ontmoeting ook erg interessant. Deze activiteiten zijn de vinden onder het kopje alle leeftijden.

Daarnaast is er weer Iedere vrijdag ‘(G)oldies on the move’ van 14.00 tot 14.45
Leuke beweegactiviteiten voor alle senioren van Oudewater, op de sportvelden achter de YellowBellies. Proefles altijd mogelijk en gratis.