Activiteiten blog April

Door Jenny in Algemeen|jul '24

April doet wat hij wil en jij doet, wat jij wil! April staat in het teken van de vitaliteitsmaand. Wat is vitaliteit eigenlijk? Als we dit opzoeken komen we op het volgende uit:
Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. Vitaliteit verschilt per individu, waarbij het gaat om de geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Oftewel, de energie om te leven.
Vitaliteit wordt bepaald door de balans tussen vier bronnen:

Balans tussen bovenstaande, bepaalt dus jouw vitaliteit. Het is een samenwerking/verbinding tussen lichaam, hoofd, hart en ziel.

Als je dan dit bovenstaande leest, ben jij dan vitaal? Wanneer ben je nou echt vitaal? Voor iedereen is dat anders, maar vaak heeft het met de positieve emoties, weerbaarheid, sterk en fit voelen en het gevoel dat je bruist van energie te maken.

Wanneer ik dan naar mezelf kijk, voel ik me vitaal. De ene dag wat meer dan de andere dag, maar ik voel me goed en dat is vaak stap 1! Ik doe wat ik wil, net als de maand april!

Tijdens de maand april zijn er van allerlei leuke gratis activiteiten, waar jong en oud aan deel kunnen nemen. Hieronder hebben we een mooie overzichtskalender, waar alle leuke activiteiten op staan. Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in de maand april, klik hieronder op de link voor de kalender!